BinnenkortNieuws

Coco Collectief presenteert Winterreise-cd

Het Coco Collectief presenteert op vrijdag 13 oktober in de Nieuwe Kerk in Den Haag zijn cd-opname van Schuberts Winterreise. In aanloop daarnaar is het ensemble tweemaal op Radio 4 te horen.

Het Coco Collectief. (© Maurice Lammerts van Bueren)

Het Coco Collectief trok in november 2016 de aandacht met een geheel nieuw arrangement van Schuberts bekende liederencyclus Winterreise, voor vijf zangeressen (Wendeline van Houten, Nikki Treurniet, Jannelieke Schmidt, Merlijn Runia en Ellen Valkenburg) en piano (Maurice Lammerts van Bueren). Marc Pantus maakte een enscenering bij de cyclus. Die was al in verschillende zalen te zien.

Pianist Maurice Lammerts van Bueren maakte het arrangement. “In mijn achterhoofd zat steeds: hoe zou Schubert het zelf hebben gedaan?” vertelde hij vorig jaar aan Place de l’Opera (lees de uitgebreide reportage over het project).

In mei namen de dames en heer van Coco in drie lange dagen de gehele cyclus op in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Het resultaat wordt in Den Haag gepresenteerd. Eerst voert het ensemble de geënsceneerde versie van de cyclus op, na afloop wordt het glas geheven op de opname en wordt de eerste cd uitgereikt.

Op woensdag 11 oktober zijn de Coco’s te gast in VondelCS in het Vondelpark in Amsterdam voor een live-optreden op Radio 4. Ze zijn om 22.30 uur te horen. Op vrijdagmiddag 13 oktober zijn ze wederom op Radio 4 te horen, dan met een optreden in het kader van de Hart & Ziel Lijst 2017. Winterreise staat dit jaar in de top 20, het Coco Collectief laat enkele delen horen.

Zie voor meer informatie over het cd-presentatieconcert de website van de Nieuwe Kerk. Zie ook de website van het Coco Collectief.

Vorig artikel

MiR brengt Hindemiths Mathis der Maler

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Elina, Aribert en Pretty

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.