BinnenkortNieuws

Omroepkoor zingt Schuberts Stabat Mater

Het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor brengen op 10 november in het AVROTROS Vrijdagconcert in TivoliVredenburg en op 12 november in het Zondagochtend Concert in het Concertgebouw het Stabat Mater van Franz Schubert, met bekende solisten uit de operawereld.

Maartje Rammeloo. (© Roy Beusker)

Franz Schubert componeerde zijn Stabat Mater in 1816. Hij koos voor een andere aanpak dan gebruikelijk. In plaats van de traditionele Latijnse tekst gebruikte hij een Duitse bewerking, waarin niet de rouwende Maria centraal staat, maar haar zoon aan het kruis. “Een andere invalshoek, met een zeker zo intens resultaat”, vindt de AVROTROS, die het werk op twee podia ten gehore brengt.

Het Stabat Mater telt drie solorollen, die in het Vrijdagconcert en Zondagochtend Concert bezet worden met bekende solisten uit de operawereld: sopraan Maartje Rammeloo, tenor Fabio Trümpy en bas-bariton André Morsch.

Schuberts werk wordt aangevuld met de derde symfonie, ‘The camp meeting’, van Charles Ives (zowel in Utrecht als in Amsterdam) en met Du fond de l’abîme van Lili Boulanger (alleen in Utrecht). In dat laatste werk komt mezzosopraan Judith Kutasi als soliste in actie, naast tenor Trümpy.

Zie voor meer informatie de websites van TivoliVredenburg en het Concertgebouw.

Vorig artikel

Derde Musical meets Opera in De Doelen

Volgend artikel

In Wexford gebeurt iets unieks

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.