Home » Binnenkort, Buitenland

Opéra Royal de Wallonie brengt La Favorite

Luik9 november 2017

door

De Opéra Royal de Wallonie in Luik brengt vanaf 16 november vijf voorstellingen van Donizetti’s Franse opera La Favorite. Luciano Acocella dirigeert, Rosetta Cucchi regisseert.

Sonia Ganassi zingt Léonor.

La Favorite is de vierde Franse opera van Gaetano Donizetti. Na in eigen land grote successen behaald te hebben met Lucia di Lammermoor en L’elisir d’amore wilde de Italiaanse componist het Parijse publiek veroveren met een drama op basis van Les Amants malheureux van Arnaud de Beculard. Muzikaal mixte hij de Italiaanse stijl met die van de grand opéra. Het succes was immens.

De opera draait om koning Alphonse XI, zijn minnares Léonor de Guzman en Fernand, de geliefde van Léonor. In deze driehoeksverhouding weten Alphonse en Fernand lange tijd niet dat ze dezelfde vrouw aanbidden. Als het eindelijk naar buiten komt, zijn de gevolgen dramatisch.

De nieuwe productie van het operahuis van Luik is een samenwerking met het Teatro La Fenice in Venetië. De regie komt van Rosetta Cucchi, die haar carrière begon als pianiste (ze begeleidde onder anderen Mariella Devia en Sonia Ganassi) en parallel een loopbaan als regisseur ontwikkelde.

Cucchi werkt samen met maestro Luciano Acocella en een cast waarin ze in elk geval hoofdrolzangeres Sonia Ganassi (Léonor) goed kent. Tenor Celso Albelo keert in Luik terug om Fernand te zingen en de rol van Alphonse wordt vertolkt door Mario Cassi.

Er zijn voorstellingen op 16, 19, 22, 25 en 28 november. Zie voor meer informatie de website van de Opéra Royal de Wallonie.

Hieronder een voorproefje uit de opera: Léonors beeldschone aria ‘O mon Fernand’ uit de derde akte, gezongen door Jamie Barton.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.