Home » Achtergrond, Binnenkort, Buitenland

Cité de l’Opera: Nico, Sarah en David

21 november 2017 Geen reacties

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 116.

Winnaars
Je hoeft niet goed ingevoerd te zijn in de muziekwereld om zonder veel moeite drie Nederlands topkoren op te noemen. Eén ervan viel bij de Edisons in de prijzen. Job bestuurt, de dames maken allen deel uit van het koor.

Britten at the wheel
Benjamin Britten hield van autorijden, maar beschikte niet over een rijbewijs. Wel over een verzekering.

Mr. De Leeuw is een “well-rounded musician” van 79
‘Onze’ Reinbert en (toch ook een beetje ‘onze’) Barbara Hannigan maakten een uitstekende indruk in de New Yorkse Park Avenue Armory.

High Five voor de muziek
Ro en Il zijn aan het dollen bij het repeteren voor Baden-Baden.

Schu en Schu
Een download die maar een week beschikbaar is: bariton André Morsch zingt, begeleid door Julius Drake, Zwölf Gedichte op muziek van Robert Schumann. Dat Schumann zo enorm op Schubert leek, wisten we nog niet.

Angst voor verandering
De internetters van deze tijd zijn een stuk minder flexibel dan je zou verwachten. Een wijziging in de schrijfruimte op Twitter leverde een storm van protest op en een heuse protesthashtag #140forlife. Zanger Josh Groban legt uit waar het heen gaat.

Wagner-tenor en operettezanger
Tenor René Kollo werd gisteren 80.

Marnie
Componist Nico Muhly heeft het druk. Zijn nieuwe opera gaat deze week in première in Londen. “Let’s just say that Mr. Muhly has something of an inexhaustible intellectual curiosity and a formidable work ethic”, denkt Mr. Porter.

Sarah geëerd en geëmotioneerd
Mezzosopraan Sarah Connolly was afgelopen week ten paleize voor het ontvangen van haar damehood. Ze raakte ontroerd door wat de Prince of Wales zei.

Nieuwe Adams
Op de dag dat deze rubriek verschijnt, vindt de wereldpremière plaats van wat de New York Times “the most eagerly anticipated new opera of the season” noemt. Girls of the Golden West is een opera van John Adams. die in San Francisco wordt geregisseerd door Peter Sellars. In één van de volgende seizoenen kunnen we de productie in Amsterdam verwachten.

Opera als het leven zelf
Hebt u een rotdag? Het kan erger. Lees hoe vreselijk het leven van bijvoorbeeld Lucia, Monica en Leporello is.

Maestro
Wat is de taak van de dirigent? Volgens deze bijdrage van Matthew Rowe voor de BBC: “Conductors stand alone on the podium in front of the orchestra.” Nog meer nuttige kennis in dit artikel.

Portillo in de Met
In de spectaculaire Live in HD-vertoning van The Exterminating Angel, afgelopen weekend, zong David Portillo de rol van Eduardo. Hij debuteerde bij de Metropolitan Opera met Rossini en werd daarna ook gevraagd voor Beethoven en Adés.

Ritualised, bourgeois music business
Afgelopen week werd Das Floß der Medusa van Henze uitgevoerd in Hamburg. Het stuk staat in maart volgend jaar op het programma van het Opera Forward Festival in Amsterdam. Hier is de tumultueuze historie van het werk.

OMG-video
We lieten Amanda Majeski vorige week al horen toen ze met enige opwinding haar eerste stappen zette op het podium van het Palais Garnier in Parijs. Ze heeft inmiddels nog beter om zich heen gekeken.

Yannick en Matthew
Een zanger en een dirigent die beiden iets met sport hebben. Die ene is vooral een golfatleet.

Omdat Matthew Rose niet hoeft te sporten, had hij tijd voor een uitgebreid gesprek met Bing en Dennis.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.