BinnenkortNieuws

Flórez zingt favoriete aria’s in Amsterdam

Tenor Juan Diego Flórez is op zondag 26 november te gast in het Concertgebouw in Amsterdam. Onder begeleiding van het Orchestre de Chambre de Lausanne zingt hij zijn favoriete opera-aria’s.

[Dit concert is geannuleerd]

Juan Diego Flórez. (© Josef Gallauer / Decca)

De Peruaan Juan Diego Flórez (Lima, 1973) is één van de beroemdste tenoren van dit moment. Met zijn hoge noten, vlekkeloze coloraturen en meeslepende charisma boekt hij overal in de wereld grote successen. De afgelopen jaren herintroduceerde Flórez in verschillende operahuizen, gevoed door het wilde enthousiasme van het publiek, de encore. Zo herhaalde hij in 2008 ‘Ah! Mes amis’ bij de Metropolitan Opera in New York, de eerste solo-encore aldaar sinds 1994.

Flórez debuteerde in mei 2015 in het Concertgebouw in een concert met Pretty Yende. Hij keert nu terug voor een solo-optreden, waarin hij een andere kant van zichzelf laat zien. Voor de pauze brengt hij, naar aanleiding van zijn nieuwste cd, repertoire van Mozart. Zo zingt hij ‘Ich baue ganz auf deine Stärke’ uit Die Entführung aus dem Serail, ‘Il mio tesoro’ uit Don Giovanni en ‘Dies Bildnis ist bezaubernd schön’ uit Die Zauberflöte.

Na de pauze zingt de tenor hits uit het Italiaanse en Franse repertoire. Het belcantorepertoire, waar hij beroemd mee geworden is, laat hij achterwege, met uitzondering van een fragment uit Rossini’s Otello. Hij kiest in plaats daarvan voor aria’s als ‘Va pour Kleinzach’ uit Les contes d’Hoffmann, ‘Che gelida manina’ uit La bohème en ‘Questa o quella’ uit Rigoletto.

Het Orchestre de Chambre de Lausanne staat onder leiding van Joshua Weilerstein en vult het programma op met instrumentale operamuziek als de ouvertures van alle Da Ponte-opera’s van Mozart, het intermezzo ‘Méditation’ uit Thaïs (met vioolsolo van François Sochard) en de prelude tot het derde bedrijf van La traviata.

Het concert begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Nico, Sarah en David

Volgend artikel

Vismans liederen verbluffen in Matinee

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

8Reacties

 1. Greta Springer
  24 november 2017 at 00:40

  Voor mensen die van mooi Klassiek houden allen daarheen zou ik zeggen!!!
  Voor degene die Juan Diego Florez uit Peru – Lima nog niet kennen Juan Diego Florez is een Fantastische Sympatieke en voor mij de beste Zanger Tenor van deze tijd!! Eens deze zanger gezien én gehoord vergeet je nooit zijn naam!!!
  Hij kan héél zéker met zijn mooie stem en zijn héél hoge noten bereik gerekend worden bij de Top zangers zoals Luciano Pavarotti ………..Placido Domingo enz……
  Ik zag hem met het Gala Konzert bij ons in Antwerpen op 30 september l.l. ik denk nog iedere dag aan deze héél mooie fantastische belevenis!!
  Een échte aanrader!!!!!
  Had graag ook naar Amsterdam gekomen maar spijtig genoeg kan het niet!
  Alvast een mooie avond gewenst

 2. Maarten-Jan Dongelmans
  24 november 2017 at 09:27

  Lees meer over zijn nieuwste cd en de start van zijn carrière op dg.nl/luister-mee.

 3. Mauricio
  24 november 2017 at 12:57

  Goede zanger maar om hem met Pavarotti en Domingo te vergelijken gaat mij te ver. Na gut, over smaak etc etc….

 4. Rudolph Duppen
  24 november 2017 at 14:46

  Dit concert is inmiddels afgelast. Juan Diego Florez heeft een keelontsteking.

 5. Maarten-Jan Dongelmans
  24 november 2017 at 15:12

  Verdorie, goed dat je het tijdig meldt Rudolph! Hopelijk laat deze prachttenor ons niet te lang wachten op zijn volgende trip naar Amsterdam.

 6. Rudolph Duppen
  24 november 2017 at 15:22

  @ Maarten-Jan: Dit bericht kreeg ik van Het Concertgebouw.

  Geachte heer, mevrouw,
  Volgens onze gegevens heeft u kaarten voor het concert van aanstaande zondag 26 november in de Grote Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw. Tenor Juan Diego Flórez zou deze avond zijn favoriete opera-aria’s zingen, begeleid door het Orchestre de Chambre de Lausanne. Helaas bereikte ons deze vrijdagochtend het bericht dat Flórez vanwege een ontsteking aan de luchtwegen niet in staat is om komende zondag op te treden.
  Nieuwe concertdatum
  Op dit moment zijn we met solist en orkest op zoek naar een nieuwe datum voor het concert. U ontvangt zo snel mogelijk bericht of het mogelijk is gebleken om het concert te verplaatsen, en wat de nieuwe concertdatum zal zijn. In het geval dat het concert niet verplaatst maar geannuleerd zal worden, informeren we u dan over het restitutieproces. Heeft u een pauze-arrangement geboekt? Het arrangement blijft geldig voor de nieuwe concertdatum, en zal worden gerestitueerd indien het concert geen doorgang zal vinden.
  Meer informatie
  Voor meer informatie kunt u contact opnemen via kassa@concertgebouw.nl of via de Concertgebouwlijn: 0900 671 83 45 (€ 1 per gesprek), dagelijks bereikbaar van 10.00-17.00 uur.
  Wij hopen u hiermee voor nu voldoende te hebben geïnformeerd.
  Met vriendelijke groet,
  Het Koninklijk Concertgebouw
  Carlien Blok
  Hoofd Marketing, Communicatie en Verkoop

 7. Maarten-Jan Dongelmans
  24 november 2017 at 15:27

  Heel attent van je Rudolph. We wachten maar af en troosten ons ondertussen met de formidabele Mozart-cd.

 8. Rudolph Duppen
  24 november 2017 at 15:33

  Dat zullen we doen Maarten-Jan. Hopelijk komt Bartoli maandag wel.