BinnenkortNieuws

Stotijn en Breinl geven liedrecital

Aan vocale muziek geen gebrek in het Concertgebouw. Na Juan Diego Flórez (26 november) en Cecilia Bartoli (27 november) treedt op 28 november mezzosopraan Christianne Stotijn aan in Amsterdam. Ze geeft samen met Joseph Breinl een liedrecital in de Kleine Zaal.

Christianne Stotijn. (© Marco Borggreve)

Christianne Stotijn, één van de succesvolste Nederlandse zangers van dit moment, heeft met haar vaste begeleider Joseph Breinl een origineel programma samengesteld, cirkelend om de poëzie van Rainer Maria Rilke, Aleksandr Poesjkin en Emily Dickinson. De zeven componisten die aan bod komen, zijn voornamelijk twintigste-eeuws.

Op het programma onder meer The Poet’s Echo, een cyclus van Benjamin Britten op gedichten van Poesjkin, en de Mélodies passagères van Samuel Barber, volgens het Concertgebouw “evocatieve, soms introverte, dan weer extraverte liederen op teksten van Rilke”.

Van Leonard Bernstein klinken Two Love Songs (ook op teksten van Rilke) en van Amy Beach worden de Three Browning Songs uitgevoerd. Verder zijn Charles Ives, Aaron Copland (een paar van zijn Twelve Poems of Emily Dickinson) en Nikolaj Rimski-Korsakov present.

Het recital begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Hieronder een voorproefje van Stotijns liedkunst: ze zingt een lied van Modest Moessorgski, begeleid door Joseph Breinl en altviolist Antoine Tamestit:

Vorig artikel

Cadeautip: Fliegende Holländer uit Madrid

Volgend artikel

Lemieux zingt Les nuits d'été in De Doelen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.