AchtergrondBinnenkort

Studio Nibelheim: kerst met Frommermann

Frommermann reist ook dit jaar weer door Nederland met een programma vol muziek en verhalen over kerst. Wat doen de Frommermannen eigenlijk zelf met kerst, en wat is hun ultieme kerstmuziek? François van den Anker mocht op bezoek in het Frommermann-repetitiehuis en vroeg het de heren.

De heren van Frommermann. (© Merlijn Doomernik)

Het is pas kerst als Frommermann heeft gezongen. De vijf zangers – allemaal ook actief in genres als opera, lied en oratorium – en hun begeleiders hebben de laatste jaren veel succes met hun kerstprogramma. Naast de optredens vieren ze zelf ook kerst en hebben ze hun voorkeuren voor kerstmuziek. Veel klassiek, zo blijkt. Ze kozen muziek van Händel en Poulenc, oude Engelse carols, maar ook modern repertoire en aan het eind een fraai stuk van Gerald Finzi.

Meer details over de muziekkeuzes van de Frommermannen? Vind de fragmenten terug via YouTube en Spotify. Klik op de volgende links voor de eerste keuze en tweede keuze van Mitchell Sandler, de keuze van Jan Willem Baljet, de eerste keuze en tweede keuze van Paul van Utrecht, de eerste keuze en tweede keuze van Erik Slik, de keuze van Mattijs van de Woerd en de keuze van Jan-Willem Schaafsma.

U kunt de podcast hieronder online beluisteren, downloaden of u via iTunes of Soundcloud abonneren. Daar vindt u ook vorige afleveringen. Voor Android zijn Podcast Addict en BeyondPod veelgebruikte apps. Als u daarin via de zoekfunctie Studio Nibelheim intypt, komt u vanzelf bij de podcasts.

Vorig artikel

Van Geel schrijft nieuwe opera Meermeisje

Volgend artikel

Opera in de media: week 52

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.

1 Reactie

  1. Rik
    27 december 2017 at 13:06

    Luisteren, deze podcast! Informatief en onderhoudend.