Binnenkort

IVC en DNO organiseren Bernstein-week

Het Internationaal Vocalisten Concours en De Nationale Opera organiseren een cursusweek rond Leonard Bernstein, naar aanleiding van de herdenking van zijn honderdste geboortedag. Op 24 januari is er een openbare masterclass in Den Bosch, op 26 en 27 januari zijn er presentatieconcerten in Den Bosch en Amsterdam.

Leonard Bernstein, 1918-1990. (beeld Jack Mitchell / CC BY-SA 4.0)

Leonard Bernstein werd op 25 augustus 1918 geboren in Lawrence, Massachusetts. Dat gegeven wordt dit jaar door tal van operahuizen en concertzalen gememoreerd in speciale producties en concertprogramma’s. Het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) en De Nationele Opera (DNO) beginnen de festiviteiten vroeg met een speciaal programma voor jonge zangers.

Tijdens de masterclasses en trainingen delen sopraan Roberta Alexander, tenor Bruce Sellers en dirigent Ryan Bancroft hun kennis en (persoonlijke) ervaring met het werk van componist, dirigent, pianist en muziekpedagoog Bernstein. De jonge zangers krijgen les in zangtechniek, interpretatie en rolpresentaties.

Twee sessies van de masterclasses, om 14.00 en 19.30 uur op woensdag 24 januari, zijn toegankelijk voor publiek. Ze vinden plaats in het Theater aan de Parade in Den Bosch. Daarna volgen presentatieconcerten op 26 januari in het Theater aan de Parade (20.00 uur) en op 27 januari in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam (20.00 uur).

Hieronder vertelt master Roberta Alexander over haar ervaringen met Bernstein:

Zie voor meer informatie de website van het Internationaal Vocalisten Concours.

Vorig artikel

Charkov Opera speelt prettige Parelvissers

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Carlo, Edith en Astor

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.