Binnenkort

DNO en Reisopera verkopen kostuums

De Nationale Opera en de Nederlandse Reisopera organiseren op zaterdag 3 februari elk apart een kostuumverkoop. In totaal zijn duizenden kostuums, schoenen, hoeden, pruiken, losse stoffen en rekwisieten te bemachtigen.

Bij de Reisopera zijn onder meer de kostuums en pruiken van de Rheintöchter uit Das Rheingold te koop. (© Marco Borggreve)

De verkoop van De Nationale Opera (DNO) vindt plaats in de foyer van Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. Er zijn twee sessies: van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Kaarten voor een sessie kosten 5 euro. De kaartverkoop start op 23 januari.

DNO zet 4.000 kostuums en accessoires in de verkoop, afkomstig uit meer dan 25 opera’s, waaronder Lohengrin, Aida en Roméo et Juliette. De prijzen variëren van 1 tot 300 euro. Per persoon mogen maximaal vijf kostuums gekocht worden.

De Reisopera verkoopt op dezelfde dag van 11.00 tot 17.00 uur honderden kostuums, pruiken en rekwisieten in zijn gebouw aan de Perikweg in Enschede. De toegang is gratis, aanmelden is verplicht. De prijzen zijn “bescheiden”, aldus de aankondiging, en beginnen bij 5 euro.

De kostuums komen uit onder meer Der Ring des Nibelungen, L’heure espagnol en La traviata. De meest bijzondere stukken worden om 16.00 uur geveild. Liefhebbers kunnen al vanaf 22 januari online een bod op deze stukken uitbrengen. Het hoogste online bod geldt op 3 februari als startbod bij de echte veiling.

Zie voor meer informatie over beide verkoopdagen de websites van De Nationale Opera en de Nederlandse Reisopera.

Vorig artikel

Joosten regisseert heerlijke Maria Stuarda

Volgend artikel

Ostade brengt vierde Muziektheaterdagen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.