Binnenkort

Ostade brengt vierde Muziektheaterdagen

Het Zuid-Amsterdamse theater Ostade A’dam presenteert van 25 tot en met 30 januari voor de vierde keer de Muziektheaterdagen A’dam. Op het programma onder meer Het Kanaal van Muziektheater Transparant en Het Geluid Maastricht en twee Carmens op één avond.

Scène uit Het Kanaal, hoogtepunt van de Muziektheaterdagen A’dam. (© Koen Broos)

Deze editie van de Muziektheaterdagen Amsterdam draait om de versmelting van “diverse stijlen van muziektheater met beeldende kunst, techniek, literatuur en maatschappelijke vraagstukken”, aldus Ostade. Voor het eerst biedt het festival ook aanbod voor jongeren vanaf 12 jaar.

Het festival opent met de voorstelling What the Waf van het collectief KOBRA. Daarna volgen onder meer Razende Stilstand van The Stolz Quartet en Wunderkammer, een levende klankinstallatie van Ensemble VONK.

Centraal tijdens het festival staat Het Kanaal, een samenwerking van het Vlaamse Muziektheater Transparant en Het Geluid Maastricht. De voorstelling was in mei 2017 tijdens de Operadagen Rotterdam te zien. Place de l’Opera besteedde destijds uitgebreid aandacht aan de productie in een interview met Romy Roelofsen van Het Geluid.

Op de slotavond van het festival is een double bill met twee Carmens te zien. Tamar Niamut, Jeroen de Vaal en Bas Kuijlenburg brengen onder pianobegeleiding van Lineke Lever een pocketversie van Georges Bizets populaire opera. Vervolgens presenteert de jonge maakster Dilan Yurdakul haar interpretatie van het verhaal in een voorstelling op muziek van Stijn Hoes. “In deze double bill draait het om individualiteit, persoonlijke ontwikkeling, emancipatie en eigenzinnigheid”, stelt Ostade. “Bizets meeslepende en ontroerende klanken en vernieuwende, eigentijdse beats van Hoes.”

Er zijn nog veel meer voorstellingen geprogrammeerd tijdens de Muziektheaterdagen A’dam, met daaromheen een uitgebreid randprogramma. Zie voor meer informatie de website van Ostade A’dam.

Vorig artikel

DNO en Reisopera verkopen kostuums

Volgend artikel

YouTube-portret: Ángeles Blancas Gulín

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.