Binnenkort

Kirchschlager terug in Serie Grote Zangers

Mezzosopraan Angelika Kirchschlager en pianist James Sherlock voeren op 17 februari werken van de grote en bekende liedcomponisten Schubert, Schumann, Brahms en Liszt uit in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

Angelika Kirchschlager. (© Nikolaus Karlinsky)

De Oostenrijkse Angelika Kirchschlager behoort tot de beste mezzosopranen van dit moment. Zo wordt wel vergeleken met grootheden als Christa Ludwig en Brigitte Fassbaender. In seizoen 2012/2013 was ze al eens te gast in de Serie Grote Zangers van het Muziekgebouw, toen begeleid door Helmut Deutsch, nu keert ze terug met aan haar zijde de jonge Britse pianist James Sherlock (1983).

Het duo kiest voor geliefde liederen van bekende liedcomponisten. Geen cycli of delen uit cycli, maar 25 ‘losse’ liederen, waaronder ‘Erlkönig’ van Schubert, ‘Loreley’ van Schumann en ‘Der König im Thule’ van Liszt. De selectie vormt “één grote historische ontwikkelingsboog”, aldus het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Het recital begint om 20.15 uur. Om 19.30 uur is er een voorprogramma, verzorgd door twee jonge talenten (nog niet bekendgemaakt). Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

Nieuwe jeugdopera Uitvinders in première

Volgend artikel

Opera in de media: week 7 van 2018

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.