Binnenkort

Nieuwe jeugdopera Uitvinders in première

Holland Opera brengt op 11 februari de nieuwe jeugdopera Uitvinders in première in de Veerensmederij in Amersfoort. De voorstelling gaat over drie uitvinders die op zoek zijn naar de ultieme uitvinding: een motor die op water kan draaien.

Promotiebeeld van Uitvinders. (© Iepe Leeman)

Uitvinders is geschreven door Carel Alphenaar. In zijn verhaal krijgen de drie uitvinders veel aandacht voor hun project. Zelfs de president van Amerika komt op bezoek: hun idee zou zijn leger onoverwinnelijk maken.

De jeugdopera is geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar. De muziek komt van Sergej Prokofjev en de jonge Nederlandse componist Roel Slootman. Bram Jansen voert de regie en de bekende Nederlandse zangers Marcel van Dieren, Niek Idelenburg en Erik Slik vertolken de rollen. Chris Saris is als slagwerker present.

Uitvinders beleeft op 10 februari om 16.00 uur een try-out in de Veerensmederij. De volgende dag vindt op hetzelfde tijdstip de première plaats, waarna de voorstelling tot en met 22 april op tournee gaat door het land.

Zie voor meer informatie de website van Holland Opera.

Hieronder de trailer van Uitvinders:

Vorig artikel

Opera Trionfo op tournee met Antigona

Volgend artikel

Kirchschlager terug in Serie Grote Zangers

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.