Binnenkort

Zeffirelli’s Bohème terug in de bioscoop

De Metropolitan Opera herneemt op 24 februari zijn aloude productie van La bohème in bioscopen overal ter wereld. De traditionele enscenering van Franco Zeffirelli wordt muzikaal geleid door Marco Armiliato.

Susanna Phillips zingt Musetta. Afgelopen zaterdag was ze nog presentatrice van de Live in HD-vertoning van L’elisir d’amore. (© Marty Sohl / Metropolitan Opera)

Franco Zeffirelli’s klassieke productie van Giacomo Puccini’s al even klassieke opera La bohème lijkt nooit meer van het repertoire van de Metropolitan Opera te verdwijnen. La bohème is de meest uitgevoerde opera bij de Met en bij veel van de meer dan 1.200 uitvoeringen stond Zeffirelli als regisseur op het affiche.

In deze nieuwe herneming vertolken de nieuwe-generatie-operasterren Michael Fabiano en Sonya Yoncheva de hoofdrollen van Rodolfo en Mimì, de arme kunstenaar en het arme naaistertje die halsoverkop verliefd worden, maar helaas geen happy end beleven.

De niet geringe rollen van Marcello en Musetta worden vertolkt door Lucas Meachem en Susanna Phillips. Matthew Rose en Alexey Lavrov completeren de cast en Kelli O’Hara presenteert de Live in HD-vertoning.

La bohème is in Nederland te zien bij Pathé, CineMec, Theater de Speeldoos in Baarn en Foroxity Filmarena.

Hieronder een voorproefje van de productie:

Vorig artikel

Beeldschone Pelléas bij Opera Vlaanderen

Volgend artikel

Opera in de media: week 8 van 2018

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.