Binnenkort

Presentatie With Love from Russia in R’dam

Na een succesvolle crowdfundingscampagne in maart 2017 is de cd With Love from Russia van bariton Henk Neven, cellist Jan Bastiaan Neven en pianist Hans Eijsackers nu klaar om gepresenteerd te worden. Met een concert in De Doelen in Rotterdam wordt het album op 15 maart gelanceerd.

De broers Neven en hun “muzikale broer” Hans Eijsackers verzamelden juweeltjes uit het Russische romantische liedrepertoire. Daaronder liederen van Borodin, Glinka en Tsjaikovski – door de componisten zelf voor de bezetting van bariton, cello en piano gecomponeerd – en andere liederen, onder meer van Prokofjev, in eigen arrangementen.

Het trio heeft de muziek de afgelopen tijd al meermaals in concertzalen ten gehore gebracht. In september namen ze het repertoire op. Interessant genoeg vond de opname plaats in de Jurriaanse Zaal van De Doelen, waar ook het presentatieconcert gehouden wordt.

In oktober 2016 besteedde Place de l’Opera uitgebreid aandacht aan With Love from Russia door middel van een interview met de broers Neven.

Het presentatieconcert begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van De Doelen.

Vorig artikel

Boesch zingt Schwanengesang in A'dam

Volgend artikel

Opera in de media: week 11 van 2018

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.