Binnenkort

Omniversum vertoont vier ROH-producties

Het Omniversum in Den Haag gaat vanaf donderdag 29 maart vier operaproducties van het Royal Opera House in Londen op zijn bijzondere koepelscherm vertonen. Die Zauberflöte is de eerste titel op het programma, in de maanden daarna volgen Macbeth, Carmen en Rigoletto.

Scène uit Die Zauberflöte bij het Royal Opera House. (© ROH 2017 / Tristram Kenton)

Opera is allang geen kunstvorm meer die alleen in het theater te bewonderen is. Na tientallen bioscopen waagt nu ook het Haagse filmtheater Omniversum zich aan het genre. Met zijn koepelscherm, 140 vierkante meter groot, onderscheidt het Omniversum zich van andere filmtheaters. “Je kijkt de zangers daarbij recht in het gezicht”, belooft het theater.

Op 29 maart klinkt Die Zauberflöte in een productie van het Royal Opera House, geregisseerd door David McVicar en muzikaal geleid door Julia Jones. In de hoofdrollen zijn Mauro Peter, Siobhan Stagg, Roderick Williams, Sabine Devieilhe en Mika Kares te bewonderen.

Op 26 april vervolgt het Omniversum zijn serie met Macbeth, eveneens in een Londense productie. Antonio Pappano dirigeert, Anna Netrebko is Lady Macbeth en de overige rollen worden vertolkt door onder anderen Željko Lučić en Ildebrando D’Arcangelo.

Carmen is op 24 mei te zien, geregisseerd door Barrie Kosky en gedirigeerd door Jakub Hrusa, en de serie sluit op 21 juni af met Rigoletto in een enscenering van David McVicar, geleid door Alexander Joel, met onder anderen Michael Fabiano, Dimitri Platanias en Lucy Crowe als solisten.

Zie voor meer informatie de website van het Omniversum.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Paul, Romeo en Maria

Volgend artikel

Münchner première voor Vêpres siciliennes

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.