Binnenkort

Met brengt nieuwe Così fan tutte in bioscoop

Verschillende bioscopen in het land vertonen op 31 maart een nieuwe productie van Mozarts komedie Così fan tutte, live vanuit de Metropolitan Opera in New York. Regisseur Phelim McDermott betrekt allerlei circusartiesten in zijn enscenering.

Scène uit Così fan tutte. (© Marty Sohl / Metropolitan Opera)

Phelim McDermott, een Britse acteur en regisseur, baseert zijn regie van Così fan tutte op het Coney Island van de jaren vijftig. Coney Island, een schiereiland in het zuiden van Brooklyn, was vroeger een recreatiegebied met tal van attractieparken. McDermott verwijst hiernaar door een “funfair environment” te creëren, met optredens van tal van circusartiesten, waarvan sommigen daadwerkelijk op Coney Island hebben gewerkt. De Metropolitan Opera belooft onder anderen een vuurspuwer, een slangenbezweerder en acrobaten.

De nieuwe productie wordt gedirigeerd door David Robertson. Amanda Majeski en Serena Malfi zijn te zien als de zusjes Fiordiligi en Dorabella. Ben Bliss en Adam Plachetka zingen hun verloofden Ferrando en Guglielmo. Verder vertolkt Kelli O’Hara Despina en is Christopher Maltman de spin in het web Don Alfonso.

Così fan tutte is in Nederland te zien bij verschillende vestigingen van Pathé, de vestigingen van CineMec, Theater de Speeldoos in Baarn en Foroxity Filmarena.

Hieronder een kort fragment uit de productie:

Vorig artikel

Matinee brengt herontdekte Veneziano

Volgend artikel

Een must: Trouble in Tahiti verfilmd

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.