BinnenkortNieuws

Reisopera zoekt Cleopatra op leeftijd

Voor zijn nieuwe productie van Händels Giulio Cesare in Egitto is de Nederlandse Reisopera op zoek naar een Cleopatra op leeftijd, die zal figureren in filmbeelden die tijdens de voorstelling geprojecteerd zullen worden.

Sopraan Sophie Junker vertolkt de rol van Cleopatra. (© Jean-Baptiste Millot)

De Reisopera gaat vanaf 22 januari op tournee met Giulio Cesare in Egitto. De barokopera van Händel is te zien in een regie van George Petrou, die tevens de muzikale leiding over het orkest Phion heeft.

In de productie worden het verleden en de toekomst van koningin Cleopatra uitgelicht door middel van geprojecteerde filmfragmenten. Daarvoor zoekt het Enschedese operagezelschap een vrouw van rond de 70 jaar die lijkt op Sophie Junker, de sopraan die Cleopatra vertolkt. Op 6 januari worden de filmopnames in Enschede gemaakt.

Kandidaten kunnen zich aanmelden door uiterlijk 12 december een e-mail met recente pasfoto naar aslothouwer@reisopera.nl te sturen.

Zie voor meer informatie over de productie de website van de Nederlandse Reisopera.

Vorig artikel

In de zalen: Zwavelstokjes, Houberg, Traviata

Volgend artikel

Opera Magazine: Liedhuis en Bastiaan Everink

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.