BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Luikse opera speelt Rossini’s Donna del lago

De Opéra Royal de Wallonie in Luik speelt van 5 tot en met 15 mei een nieuwe productie van La donna del lago. Rossini’s werk, de eerste Italiaanse opera gebaseerd op het werk van Sir Walter Scott, is te zien in een enscenering van Damiano Michieletto.

Michele Mariotti. (© Davide Gennari)

La donna del lago speelt zich af in Schotland. Tegen de achtergrond van een strijd tussen de koning en rebellen ontstaat een onmogelijke liefde tussen Elena, dochter van een rebel, en de koning zelf, vermomd als de jager Uberto. Na de nodige verwikkelingen is er toch een happy end: de koning vergeeft zijn vijanden en huwt Elena.

De productie van Damiano Michieletto was in de zomer van 2016 al te zien op het Rossini Opera Festival in Pesaro en staat nu voor het eerst in Luik. Michele Mariotti dirigeert het koor en orkest van de Luikse opera en een cast met onder anderen Salome Jicia (Elena), Marianna Pizzolato (Malcolm), Maxim Mironov (Giacomo V), Sergey Romanovsky (Rodrigo) en Simón Orfila (Douglas).

La donna del lago is van 5 tot en met 15 mei vijf keer te zien. Tussendoor, op 12 mei, verzorgen maestro Mariotti en vier van de castleden een uitvoering van Rossini’s Stabat Mater in het operahuis.

Zie voor meer informatie de website van de Opéra Royal de Wallonie.

Vorig artikel

Oper Frankfurt presenteert nieuw seizoen

Volgend artikel

Cité de l’Opera: George, Nino en Arnold

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.