Home » Binnenkort

Suzuki en Bach Collegium spelen Mozart

Groningen/Amsterdam17 mei 2018

door

Masaaki Suzuki en zijn Bach Collegium Japan komen naar Nederland voor twee uitvoeringen van Mozarts Mis in c. Dirigent en orkest zijn op 27 mei te bewonderen in De Oosterpoort in Groningen en op 29 mei in het Concertgebouw in Amsterdam.

Mezzosopraan Olivia Vermeulen is één van de solisten in Mozarts Mis in C.

Dirigent, klavecinist en organist Masaaki Suzuki is een grootheid in de barokwereld. Ruim een kwart eeuw geleden richtte hij het Bach Collegium Japan op, waarmee hij uiteraard Bach uitvoert, maar ook ander repertoire. Bijvoorbeeld Mozarts Mis in C. In 2017 won het orkest een Gramophone Award met zijn opname van het werk, nu komt het naar Nederland voor twee live-uitvoeringen.

In de Mis in C boort Mozart “het volledige spectrum van emoties aan”, aldus het Concertgebouw, één van de zalen waar Suzuki en zijn orkest te gast zijn. De concertzaal belooft “tragiek, verlangen, jubelstemmingen, drieste kracht, spiritualiteit – álle aspecten van het geloof”.

Suzuki paart Mozarts mis aan de 48ste symfonie van Haydn, ‘Maria Theresia’ genaamd. In de mis vertolken sopraan Carolyn Sampson, mezzosopraan Olivia Vermeulen, tenor Zachary Wilder en bas Dominik Wörner de solopartijen.

Zie voor meer informatie over de uitvoeringen de websites van De Oosterpoort en het Concertgebouw.