Binnenkort

Operasterren zingen Carmen in bios

Diverse bioscopen in Nederland zenden aanstaande zaterdag 16 januari een Carmen-productie van de Metropolitan Opera uit. De productie is sterk bezet, met Elina Garanca als Carmen, Robert Alagna als Don José en Yannick Nézet-Séguin op de bok.

De afdeling HD-uitzendingen van de Metropolitan Opera is lekker op dreef de laatste tijd. Afgelopen zaterdag werd een productie van Der Rosenkavalier live uitgezonden in bioscopen over de hele wereld. Aanstaande zaterdag is het de beurt aan Carmen.

Het gaat om een nieuwe productie van de opera van Bizet waar regisseur Richard Eyre mee debuteerde. Zijn regie loste een aloude productie van Franco Zeffirelli af en werd positief ontvangen.

Dirigent Yannick Nézet-Séguin debuteerde eveneens met de productie en ook hij kreeg lovende reacties. Nézet-Séguin is sinds kort de muzikaal directeur van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Van de cast kreeg vooral titelrolspeelster Elina Garanca veel complimenten. Naast haar bestaat de cast uit de bekende tenor Roberto Alagna (Don José), Barbara Frittoli (Micaela) en Mariusz Kwiecien (Escamillo).

In Nederland doen diverse bioscopen mee aan de uitzending van de Met. De uitzending begint om 19.00 uur. Zie voor meer informatie de websites van Pathé en Cinemec.

Vorig artikel

De Niese op Nederlandse tour met Händel

Volgend artikel

Youtube-portret: Danielle de Niese

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.