Binnenkort

Travelling in Baroque beleeft elfde editie

Festival Travelling in Baroque vult de provincie Flevoland van 9 tot en met 12 augustus met Scandinavische klassieke muziek. Op het programma van de elfde editie onder meer een Grieg-recital van Siri Karoline Thornhill en Reinild Mees.

Sopraan Siri Karoline Thornhill zingt Grieg.

Festival Travelling in Baroque begon als barokfestival, maar brengt inmiddels klassieke muziek van de veertiende tot en met de twintigste eeuw. Het festijn trekt ieder jaar een paar duizend bezoekers naar poldersteden als Almere, Lelystad, Emmeloord, Zeewolde en Dronten.

Festivaldirecteur Marion Boshuizen kiest dit jaar voor Scandinavië als thema. Haar programma bevat uiteraard bekende noordelijke componisten als Grieg en Sibelius, maar ook een onbekender iemand als Joseph Martin Kraus, een Duitser die een groot deel van zijn leven in Zweden werkte en daar de “Zweedse Mozart” werd genoemd. Het festival wordt geopend met zijn Altvioolconcert in C, uitgevoerd door het Apollo Ensemble en altvioliste Catherine Manson.

Voor de liefhebbers van vocale muziek is de tweede festivaldag, vrijdag 10 augustus in Agora Lelystad, het meest interessant. Sopraan Siri Karoline Thornhill en pianiste Reinild Mees trappen die dag af met een liedrecital (13.00 tot 14.00 uur). Ze brengen liederen van Edvard Grieg en laten daarin de nauwe verbondenheid van Grieg met de Scandinavische volkscultuur aan het licht komen.

Op dezelfde dag speelt het Zoom Quartet onbekend Scandinavisch repertoire en speelt een pianoduo een arrangement van Griegs Peer Gynt, met acteur Roger Goudsmit als verteller.

Op de andere festivaldagen is onder meer een Scandinavische zomerreis gepland: een rondreisconcert dat per fiets, auto of festivalbus kan worden gemaakt, met onderweg tal van optredens.

Zie voor een volledig overzicht van de programmering en meer informatie de website van Travelling in Baroque.

Vorig artikel

Schuen zingt schitterend Schubert-recital

Volgend artikel

YouTube-portret: 'Celeste Aida'

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.