BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Sonostream.tv brengt Rossini uit Wildbad

Sonostream.tv brengt op zondag 29 juli een livestream van L’equivoco stravagante, een productie van Rossini in Wildbad. Het is voor het eerst dat een voorstelling van het Zuid-Duitse festival gestreamd wordt. De enscenering komt van intendant Jochen Schönleber.

L’equivoco stravagante wordt opgevoerd in het Königliches Kurtheater. (© Elias Glatzle)

Tot voor kort beschikte het kuuroord Bad Wildbad niet over de benodigde techniek en breedbandverbinding om producties te streamen. Dit jaar vond het festival daar een oplossing voor, zodat het tijdens zijn dertigste editie een stuk meer mensen kan bereiken dan in het kleine Königliches Kurtheater passen.

L’equivoco stravagante is een jeugdwerk van Rossini, zijn tweede opera, zijn eerste tweeakter. De komedie is in Wildbad te zien in een productie die festivalintendant Jochen Schönleber in mei dit jaar bij de Staatsopera van Roese in Bulgarije creëerde. Miguel Pérez-Sierra, leerling van de beroemde Rossini-dirigent Alberto Zedda, dirigeert.

In de cast zingen Antonella Colaianni (Ernestina), Giulio Mastrototaro (Gamberotto), Emanuel Franco (Buralicchio), Patrick Kabongo (Ermanno), Sebastian Monti (Frontino) en Eleonora Bellocci (Rosalia).

De livestream begint zondag om 15.30 uur en is kosteloos te zien. Zie voor alle informatie Sonostream.tv.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Anja, Richard en Iris

Volgend artikel

Kameroperahuis bewerkt Tsjechov bij NJO

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.