Binnenkort

Sonostream.tv live bij galaconcert Nilsson

De fameuze sopraan Birgit Nilsson zou dit jaar honderd zijn geworden. Dat wordt op zaterdag 11 augustus gevierd met een openluchtgala bij het Birgit Nilsson Museum in Båstad, Zweden. Sonostream.tv biedt kosteloos een livestream van het concert aan.

Malin Byström is één van de solisten tijdens het galaconcert. (© Peter Knutson)

Birgit Nilsson was één van de grootste sopranen van de twintigste eeuw. Ze werd beroemd door haar optredens in opera’s als Tosca, Der Rosenkavalier en Tannhäuser. Die opera’s staan centraal tijdens het galaconcert dat het Birgit Nilsson Museum en het Birgit Nilsson Scholarship Fund organiseren.

De fragmenten uit de opera’s van Puccini, Strauss en Wagner worden gespeeld door het Helsingborg Symphony Orchestra onder leiding van Patrik Ringborg. Een zevenkoppige cast probeert recht te doen aan Nilssons dramatische zangkunst. De sopranen Malin Byström, Christina Nilsson en Sofie Asplund, tenor Joachim Bäckström en bariton Karl-Magnus Frederiksson ontvingen allen in de afgelopen jaren de Birgit Nilsson Scholarship. De mezzosopranen Tuija Knihtilä en Adrian Angelico voegen zich bij hen. Stefan Johansson presenteert het concert.

Het concert is zaterdag om 18.00 uur kosteloos live te zien en is vanaf begin volgende week on demand terug te zien. Zie voor meer informatie Sonostream.tv.

Sonostream.tv ‘reist’ op dinsdag 14 augustus verder naar Glyndebourne. Het brengt die avond een livestream van Samuel Barbers opera Vanessa in een nieuwe productie van het Glyndebourne Festival. Later in augustus volgt een stream van Madama Butterfly, ook vanuit Glyndebourne. Meer informatie volgt binnenkort op Sonostream.tv.

Vorig artikel

Laufenbergs Parsifal overtuigend hernomen

Volgend artikel

Opera in de media: week 33 van 2018

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.