Binnenkort

Vrijdagconcert opent met Roméo et Juliette

Het AVROTROS Vrijdagconcert opent op 14 september zijn seizoen met de dramatische symfonie Roméo et Juliette van Hector Berlioz. Fabien Gabel dirigeert, in de cast onder anderen tenor Mark Omvlee.

Mark Omvlee. (© Yuri van der Meer)

Hector Berlioz had, aldus het AVROTROS Vrijdagconcert, altijd wel een paar drama’s van Shakespeare op zijn nachtkastje liggen. Hij zou zich vooral met het personage Romeo uit Romeo and Julia geïdentificeerd hebben.

Op het beroemde toneelstuk van Shakespeare componeerde Berlioz in 1839 een ‘symphonie dramatique avec choeurs’. Het Vrijdagconcert omschrijft het werk als “muziek van een rusteloze hemelbestormer”.

Fabien Gabel leidt het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor in de uitvoering in TivoliVredenburg. De cast bestaat uit mezzosopraan Anaïk Morel, de Nederlandse tenor Mark Omvlee en bas Mika Kares.

De uitvoering begint om 20.15 uur en wordt live uitgezonden op Radio 4. Zie voor meer informatie de website van TivoliVredenburg.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Angel, Renée en Simon

Volgend artikel

Pompeus requiem voor Rameau

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.