Binnenkort

Brownlee en Spyres geven operaconcert

De stertenoren Lawrence Brownlee en Michael Spyres geven op woensdag 31 oktober een operaconcert in het Concertgebouw in Amsterdam. Onder begeleiding van het Residentie Orkest zingen ze met name belcantorepertoire.

Lawrence Brownlee. (© Marty Umans)

Lawrence Brownlee en Michael Spyres behoren beiden tot de top van hun stemvak. De Amerikaan Brownlee zingt veel belcantorollen, zoals Don Narciso in Il turco in Italia bij De Nationale Opera in april 2012 en meerdere Rossini-partijen bij de Metropolitan Opera in New York, waarvan sommige live in de bioscoop te zien waren.

Landgenoot Spyres is een veelzijdige tenor, die in zijn jonge carrière een omvangrijk cv heeft opgebouwd, met veel zelden uitgevoerde titels. In januari 2015 zong hij in Il viaggio a Reims bij De Nationale Opera.

Michael Spyres. (© Dax Bedell)

Tijdens ‘A Night at the Opera’ belooft het Concertgebouw “duizelingwekkende operafragmenten”. De opera’s van Rossini vormen de rode draad door het programma. Zo klinken de ouverture van Guillaume Tell en verschillende fragmenten uit Zelmira, Ricciardo e Zoraide, Elisabetta en Otello.

Op het programma verder stukken van Mozart, Bellini, Verdi, Thomas, Halévy, Bizet, Cherubini, Adam en Auber. Dirigent Michael Balke heeft de muzikale leiding.

Het concert begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Maarten Engeltjes tekent bij Sony Classical

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Paul, Jamie en Nico

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.