Binnenkort

Channa Malkin zingt Songs of Love and Exile

Sopraan Channa Malkin en gitarist Izhar Elias brengen vanaf 28 oktober viermaal Songs of Love and Exile. Het concertprogramma draait om het thema ballingschap en bevat muziek uit de 11e tot en met de 21ste eeuw.

Channa Malkin en Izhar Elias. (© Merlijn Doomernik)

Channa Malkin is een jonge sopraan die in 2012 afstudeerde aan het conservatorium van Utrecht en sindsdien naam maakt in Nederland. Izhar Elias is een Amsterdamse gitarist, gespecialiseerd in oude muziek en hedendaags repertoire. Hij ontving in 2011 als eerste gitarist de Nederlandse Muziekprijs.

Beide musici hebben door hun familiegeschiedenis veel affiniteit met het thema ballingschap. Dat werken ze uit in Songs of Love and Exile. Ze spelen Italiaanse, Spaanse, Russische en Joodse muziek uit elf eeuwen, waaronder “barokke popliedjes uit Italië en opzwepende Spaanse barokliederen van José Marín, begeleid op een rijkversierde barokgitaar”. Ze brengen ook Ladino-liederen uit de Spaanse middeleeuwen en renaissance, evenals werk van de Joodse componist Mario Castelnuovo-Tedesco.

Later dit jaar neemt het duo een deel van het programma op voor een cd-uitgave bij Brilliant Classics.

Songs of Love and Exile wordt op 28 oktober uitgevoerd in Schuilkerk De Hoop in Diemen. Daarna zijn er uitvoeringen in de Noorderkerk in Amsterdam (3 november), de Stadsgehoorzaal in Leiden (17 november) en het Stadstheater in Zoetermeer (18 november).

Vorig artikel

Veel vocale muziek bij November Music 2018

Volgend artikel

Willem de Vries brengt Peer Gynt in Ede

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.