Binnenkort

Willem de Vries brengt Peer Gynt in Ede

Bariton Willem de Vries en organist Geert Bierling geven op vrijdag 2 november een recital in de Edesche Concertzaal. Op het programma onder meer de Peer Gynt Suites van Edvard Grieg.

Bariton Willem de Vries. (© Marco Borggreve)

Edvard Grieg oogstte wereldfaam met zijn muziek bij het toneelstuk Peer Gynt, zeker toen hij de muziek los van het theaterstuk van Henrik Ibsen uitgebracht in twee suites. Willem de Vries en Geert Bierling brengen de suites ten gehore in een speciale versie voor het Ypma-orgel van de Edesche Concertzaal, gemaakt door Bierling zelf. De Vries vertelt en zingt daarbij het verhaal van de Noorse held Peer Gynt.

Na de pauze kleurt het programma Frans, met muziek van Francis Poulenc, Charles Bordes en Maurice Ravel. Van de laatste componist klinkt de liederencyclus Don Quichotte à Dulcinée, over Miguel de Cervantes’ beroemde held. Van Ravel klinken eveneens de Chansons populaires, vier liederen geïnspireerd door verschillende landen.

Willem de Vries is bekend van zijn optredens bij onder meer Opera Zuid en Opera Trionfo. Hij maakt ook bij gelegenheid deel uit van herenensemble Frommermann. Geert Bierling is stadsbeiaardier en -organist van Rotterdam. Hij organiseert ook de Rotterdamse Orgeldagen en runt een eigen cd-label.

Het optreden van De Vries en Bierling begint om 20.00 uur. Zie voor meer informatie de website van de Edesche Concertzaal.

Vorig artikel

Channa Malkin zingt Songs of Love and Exile

Volgend artikel

Opera in de media: week 44 van 2018

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.