Binnenkort

B’Rock op tournee met Mozarts requiem

Het B’Rock Orchestra en het Nederlands Kamerkoor toeren van 10 tot en met 18 november door Nederland en België met Mozarts bekende requiem, aangevuld met vocale werken van Forte, Pärt en Schubert. Peter Dijkstra heeft de muzikale leiding.

Peter Dijkstra. (© Astrid Ackermann)

Mozarts requiem is één van de hoogtepunten uit de muziekgeschiedenis, stelt het Vlaamse barokensemble B’Rock. “Een legendarisch meesterwerk (…) een mijmering over leven en dood die niemand onberoerd laat.”

De vier solorollen in het requiem worden vertolkt door sopraan Katerina Knezíková, mezzosopraan Kristina Hammerström, tenor Jussi Myllys en bas Andreas Wolf.

Voorafgaand aan het requiem klinken vier korte vocale werken. Van de jonge Sloveense componiste Nana Forte wordt Libera Me uitgevoerd, een “onheilspellend” werk voor dubbel koor. Van Arvo Pärt klinken Trisagion en Triodion en van Schubert wordt het korte Stabat Mater gezongen, een compositie “die je makkelijk kunt verwarren met een vroeg werk van Bach”.

De tournee van B’Rock en het Nederlands Kamerkoor begint op 10 november in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Daarna zijn er nog en met 18 november nog zes uitvoeringen. Zie voor meer informatie de website van B’Rock Orchestra.

Vorig artikel

Early Opera Company excelleert in Matinee

Volgend artikel

De Beer regisseert nieuwe Barbier bij DNO

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.