BinnenkortHeadline

Bartoli zingt Vivaldi in het Concertgebouw

Operaster Cecilia Bartoli is op vrijdag 23 november te gast in het Concertgebouw in Amsterdam. Met Les Musiciens du Prince uit Monaco brengt ze een programma rondom Antonio Vivaldi.

De nieuwe Vivaldi-cd van Cecilia Bartoli verschijnt op vrijdag 16 november.

Cecilia Bartoli bezoekt vrijwel ieder seizoen het Concertgebouw, “een zaal waar ik bijzonder graag ben”, aldus de diva tegenover NRC. De keuze voor de muziek van Antonio Vivaldi is niet toevallig. De mezzosopraan brengt deze week een nieuw Vivaldi-album uit bij Decca, bijna twintig jaar nadat haar eerste cd met muziek van de componist, The Vivaldi Album, een mondiaal succes werd. In vijf jaar tijd werden 700.000 exemplaren verkocht.

De nieuwe cd maakte Bartoli met het Ensemble Matheus. Voor het optreden in Amsterdam brengt ze haar eigen Musiciens du Prince uit Monaco mee. Ze richtte dit barokensemble in 2016 op met het doel oude muziek op oude instrumenten te spelen. Gianluca Capuano heeft de muzikale leiding, Andrés Gabetta neemt de vioolsolo’s voor zijn rekening.

Het programma verweeft Vivaldi’s beroemde cyclus van vioolconcerten, De vier jaargetijden, met aria’s uit de opera’s La Silvia, Tito Manlio, Ercole su’l Termodonte, Orlando furioso, Argippo, Ottone in villa, Farnace en Catone in Utica.

Het concert begint om 20.15. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Jake, Gioacchino en Renée

Volgend artikel

Julie Boulianne vertolkt Berlioz en Falla

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.