Binnenkort

Julie Boulianne vertolkt Berlioz en Falla

De Canadese mezzosopraan Julie Boulianne zingt op 23 en 25 november in respectievelijk het AVROTROS Vrijdagconcert in Utrecht en het Zondagochtend Concert in Amsterdam muziek van Berlioz en Falla. Karel Mark Chichon dirigeert.

Mezzosopraan Julie Boulianne. (© Julien Faugère)

Liefdesverwikkelingen en Spaanse klanken: daar draait het programma van het Radio Filharmonisch Orkest en mezzo Julie Boulianne volgens het Concertgebouw om. Van Manuel de Falla is de Spaanse dorpssage El sombrero de tres picos te horen. Het “muzikale stripverhaal”, aldus het Vrijdagconcert, gaat over amoureus bedrog. Falla verwerkte Andalusische dansen in zijn partituur, evenals twee liederen in de traditie van de ‘cante jondo’, de zang die bij flamenco hoort.

Van Hector Berlioz klinkt de bekende cyclus Les nuits d’été; zes liederen op gedichten van Théophile Gautier. Alle facetten van de liefde komen daarin voorbij.

In het Vrijdagconcert worden deze twee werken aangevuld met de ouverture De getemde feeks, een werk uit 1909 van de Utrechtse componist Johan Wagenaar. In Amsterdam staat dit werk niet op het programma.

Julie Boulianne is een gerenommeerde mezzosopraan. In mei 2015 was ze te gast in de NTR ZaterdagMatinee voor een uitvoering van Le rossignol en L’heure espagnole. In september 2014 was ze bij De Nationale Opera te zien in L’étoile van Chabrier.

Het AVROTROS Vrijdagconcert vindt plaats in TivoliVredenburg en begint om 20.15 uur. Het Zondagochtend Concert vindt plaats in het Concertgebouw en begint om 11.00 uur.

Vorig artikel

Bartoli zingt Vivaldi in het Concertgebouw

Volgend artikel

Joyce DiDonato soleert in Luikse opera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.