BinnenkortBuitenlands nieuws

Nederlands trio in Humperdinck-reprise

Het Aalto-Musiktheater in Essen herneemt vanaf 21 december Humperdincks geliefde sprookjesopera Hänsel und Gretel. De titelrollen worden gezongen door Karin Strobos en Lilian Farahani. Ook Gabrielle Mouhlen maakt deel uit van de cast.

Karin Strobos (rechts) in de eerste speelreeks van Hänsel und Gretel in 2017.

Hänsel und Gretel staat deze maand bij dertig operahuizen in Duitsland op het programma, zo constateerde Place de l’Opera onlangs in een artikel over de Schweriner productie van Engelbert Humperdincks opera. Essen kiest voor een herneming van een enscenering van Marie-Helen Joël uit 2017, met op de bok Friedrich Haider.

De cast is voor Nederlandse operaliefhebbers extra aantrekkelijk, met mezzosopraan Karin Strobos, ensemblelid in Essen, als Hänsel en sopraan Lilian Farahani als Gretel. Farahani was vorig seizoen ensemblelid in Bern en maakt nu haar debuut bij het Aalto-Musiktheater. De Nederlandse sopraan Gabrielle Mouhlen, die al jaren carrière maakt buiten eigen land, zingt Gertrud, de moeder van Hänsel en Gretel. Haar man Peter wordt vertolkt door Heiko Trinsinger en de Knusperhexe wordt vertolkt door Rainer Maria Röhr.

Hänsel und Gretel is driemaal te zien in Essen, op 21 en 30 december en op 6 januari. Zie voor meer informatie de website van het Aalto-Musiktheater.

Vorig artikel

De Parelvissers als bejaardenhuisdrama

Volgend artikel

Common Chorale brengt Maastricht samen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.