Binnenkort

Nina van Essen geeft lunchconcert

Vier weken na haar optreden op het grote podium van het Concertgebouw zingt mezzosopraan Nina van Essen wederom in de muziektempel aan de Amsterdamse Van Baerlestraat. Woensdag 16 januari geeft ze een lunchpauzeconcert in de Kleine Zaal, begeleid door Nathalie Doucet.

Nina van Essen.

Mezzosopraan Nina van Essen studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze vorig jaar haar masteropleiding afrondde bij de Dutch National Opera Academy. Tijdens die opleiding zong ze rollen als Hänsel in Hänsel und Gretel van Humperdinck en Lucretia in The rape of Lucretia van Britten. Over haar vertolking van Madame de la Haltière in Cendrillon schreef Place de l’Opera: “Ze kwam met een totaalpakket – bühnepresence, acteerwerk en zang – van zeer hoog niveau. Schitterend om te zien hoe het meest onaangename personage met de eer wegloopt.”

Haar deelname aan het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) in Den Bosch, afgelopen september, eindigde met een serie prijzen: de publieksprijs, de Annett Andriessen Concertprijs (wat haar een engagement in China opleverde) en twee engagementen met onder meer het Residentie Orkest.

Vier weken geleden stond de mezzosopraan op het podium van het Concertgebouw in de NTR ZaterdagMatinee-productie van A village Romeo and Juliet van Delius, met vijf andere jonge Nederlandse talenten. Een maand later is ze terug, ditmaal in de Kleine Zaal, waar ze met pianiste Nathalie Doucet een lunchconcert geeft.

In het eerste lied kijkt ze vocaal terug op het IVC met het plichtwerk van de editie 2018, ‘Oh che tranquillo mar’, dat werd gecomponeerd door Sylvia Maessen. De sfeer wordt Spaans met de Siete canciones populares españolas van Manuel de Falla en het recital eindigt met twee Cabaret Songs van de Amerikaan William Bolcom.

Reserveren voor het lunchconcert is niet mogelijk. Bezoekers kunnen op de dag van het recital vanaf 11.30 uur bij de ontvangstbalie een (gratis) kaart afhalen. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Krystian Lada krijgt eerste Mortier-prijs

Volgend artikel

BarokOpera ontmaskert Peter de Grote

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.