Home » Binnenkort

Mields bezingt de liefde bij Holland Baroque

30 januari 2019

door

De Duitse sopraan Dorothee Mields is vanaf 5 februari te gast bij Holland Baroque voor een tournee met een “schilderachtig zeventiende-eeuws muzikaal programma over de liefde in al haar verschijningsvormen”.

Dorothee Mields bij Holland Baroque. (© Wouter Jansen)

Holland Baroque belooft de liefde in al haar vormen te gaan bezingen. Het ensemble is daarvoor de bibliotheken in gedoken om zeer divers repertoire bij elkaar te zoeken over liefde tussen ouders en kind en tussen partners, over vriendschappen, over eigen liefde en over universele liefde. Er is muziek van onder anderen Hildegard von Bingen, Purcell, Biber, Bertali, Krieger en zelfs popzanger Cohen.

Dorothee Mields, een toonaangevende vertolker van muziek uit de zeventiende eeuw, is niet de enige solist in het programma. Ze staat naast de Italiaan Marco Ambrosini, die de nyckelharpa bespeelt, een strijkinstrument met toetsen en resonantiesnaren. Het orkest noemt hem “de uitgelezen muzikale danspartner van de betoverende sopraan Dorothee Mields”.

De tournee van Holland Baroque begint op dinsdag 5 februari in TivoliVredenburg in Utrecht. Tot en met 16 februari zijn er acht uitvoeringen, waaronder in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam (6 februari) en de Nieuwe Kerk in Den Haag (8 februari).

Zie voor meer informatie de website van Holland Baroque.