Binnenkort

Strobos zingt Magelone in Concertgebouw

Mezzosopraan Karin Strobos, pianist Thomas Beijer en acteur Sieger Sloot brengen op 12 februari hun muziektheatrale versie van Brahms liederencyclus Die schöne Magelone in het Concertgebouw in Amsterdam.

Karin Strobos. (© Keke Keukelaar)

Die schöne Magelone is “een sprookje voor volwassenen”, aldus het Concertgebouw. Het vertelt een middeleeuwse liefdesgeschiedenis over een mooie Napolitaanse prinses en een rusteloze ridder. De ridder wordt gevangengenomen door piraten en verleid door de dochter van een sultan. Vervolgens lijdt hij schipbreuk. Overwint de liefde dat alles?

Karin Strobos, bekend van haar vele optredens bij Nederlandse operagezelschappen en haar vaste engagement bij het Aalto-Musiktheater in Essen, neemt de vijftien “intense en mysterieuze liederen” van Johannes Brahms voor haar rekening. Thomas Beijer begeleidt op de piano en acteur en schrijver Sieger Sloot vertelt daaromheen in het Nederlands het verhaal. Het Concertgebouw belooft dat theater en muziek zullen samenkomen.

Het trio van Strobos, Beijer en Sloot bracht deze versie van Die schöne Magelone in 2017 al eens op het Grachtenfestival. De nieuwe uitvoering vindt plaats in de Kleine Zaal van het Concertgebouw en begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Edo de Waart leidt Bruckners 'Grote mis'

Volgend artikel

Studio Nibelheim: Tenor Stefan Kennedy

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.