Binnenkort

Edo de Waart leidt Bruckners ‘Grote mis’

Edo de Waart leidt het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor in een uitvoering van Bruckners Mis in f klein in het AVROTROS Vrijdagconcert in TivoliVredenburg (8 februari) en het Zondagochtend Concert in het Concertgebouw (10 februari).

Edo de Waart. (© Bobby Lee)

Bruckners Mis in f klein, bekend als zijn ‘Grote mis’, is een “voorbode van de grote symfonieën die hij vanaf 1868 zou schrijven, maar dan met koor”, beschrijft TivoliVredenburg, de stamzaal van het AVROTROS Vrijdagconcert. “Het is een mis met symfonische allure, en climaxen die doen denken aan Beethovens Missa Solemnis.”

Bruckner componeerde het werk voor de inhuldiging van een nieuw gedeelte van de Dom in Linz. Het Vrijdagconcert verbindt de uitvoering aan het veertigjarig jubileum van de omroepseries in TivoliVredenburg.

Edo de Waart leidt het omroeporkest en -koor en een cast van bekende zangers: sopraan Anita Hartig, alt Helena Rasker, tenor Sebastian Kohlhepp en bas Tareq Nazmi.

In Utrecht wordt Bruckners werk gecombineerd met Sinfonia van de Nederlandse componist Tristan Keuris en de wereldpremière van Du bist älter, du bist neuer, een nieuw werk van Willem Jeths. In het Zondagochtend Concert in het Concertgebouw is alleen Bruckners mis te horen.

Zie voor meer informatie over de concerten de website van TivoliVredenburg en het Concertgebouw.

Vorig artikel

Bechtolf betovert met King Arthur in Wenen

Volgend artikel

Strobos zingt Magelone in Concertgebouw

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.