AchtergrondBinnenkortInterviews

Studio Nibelheim: Tenor Stefan Kennedy

Na drie opleidingen in de muziek – in Cambridge, Londen en Amsterdam – is tenor Stefan Kennedy klaar voor een loopbaan. Als freelancer kijkt hij bescheiden, realistisch maar vol ambitie en liefde voor de muziek naar zijn toekomst. Studio Nibelheim trof hem in Amsterdam, waar hij zich voorbereidt op zijn komende recital en de optredens erna.

Stefan Kennedy in gesprek in Studio Nibelheim. (© Place de l’Opera)

Tenor Stefan Kennedy kwam naar Nederland na het afronden van zijn zangopleiding aan de Royal Academy of Music in Londen. Daarvóór studeerde hij aan de universiteit van Cambridge. Tijdens zijn studiejaar aan de Dutch National Opera Academy zong hij verschillende rollen en werkte hij mee aan de kameropera Clemency bij De Nationale Opera. Kennedy hoeft niet te kiezen: hij wordt enthousiast van lied, oratorium en opera.

Stefan Kennedy vertelt over zijn ontdekking van klassieke muziek en over zijn voorkeuren binnen en buiten dat genre. Hij laat voorbeelden horen van muziek die hem aanspreekt, waaronder een lied uit Winter Words van Benjamin Britten. Die cyclus staat op zijn programma als hij op 13 februari in het Amsterdamse Muziekgebouw aan ’t IJ een voorprogramma zingt in de Serie Grote Zangers. Zie voor meer informatie de persoonlijke website van Stefan Kennedy.

U kunt de podcast hier online beluisteren en downloaden. U kunt zich ook via iTunes of Soundcloud abonneren. Daar vindt u ook vorige afleveringen. Voor Android is er de Google Podcasts-app. Als u daarin via de zoekfunctie Studio Nibelheim intypt, komt u vanzelf bij de podcasts.

Vorig artikel

Strobos zingt Magelone in Concertgebouw

Volgend artikel

Opera in de media: week 6 van 2019

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.