Binnenkort

Prégardien zingt ballades in Muziekgebouw

Tenor Christoph Prégardien en pianist Michael Gees zijn op woensdag 13 februari te gast in de Serie Grote Zangers in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Ze brengen ballades van verschillende componisten.

Christoph PréŽgardien. (© Marco Borggreve)

Christoph Prégardien en Michael Gees vormen al jaren een liedduo. Ze hebben ettelijke lied-cd’s op hun naam staan en treden in alle grote liedzalen op, waaronder in Nederland. Dit keer brengen ze een programma dat geheel gewijd is aan ballades: verhalende liederen zonder refrein.

Het recital opent met Carl Loewe, een tijdgenoot van Schubert en volgens het Muziekgebouw “de grootmeester van de ballade”. Daarna brengt het duo liederen van Schumann (‘Belsazar’), Liszt (‘Die Loreley’) en Mahler (Lieder eines fahrenden Gesellen).

Na de pauze brengen Prégardien en Gees bekende en minder bekende liederen van Franz Schubert in “een cyclus die op zichzelf weer een verhaal vormt”, aldus het Muziekgebouw.

Zoals gebruikelijk wordt het Grote Zangers-recital voorafgegaan door een optreden van een jong talent. Dit keer verzorgt tenor Stefan Kennedy het voorprogramma, samen met pianist Thijn Vermeulen. Ze voeren Winter Words van Benjamin Britten uit. Stefan Kennedy kwam vorige week uitgebreid aan het woord in de Place de l’Opera-podcast Studio Nibelheim.

Het voorprogramma begint om 19.30 uur, het recital van Prégardien en Gees om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

Essen overdondert met nieuwe Otello

Volgend artikel

Omroepkoor organiseert Meezingconcert

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.