Binnenkort

Omroepkoor organiseert Meezingconcert

Het Groot Omroepkoor organiseert op 16 juni voor de vierde keer een Groot Meezingconcert in TivoliVredenburg in Utrecht. Zangliefhebbers kunnen meezingen in een programma vol operamuziek. De aanmelding is geopend.

De Amerikaanse dirigent Martin Wright leidt het Meezingconcert. (© Marco Borggreve).

Tijdens de eerste drie edities van het Groot Meezingconcert werden requiems uitgevoerd, deze zomer kiest de organisatie voor opera. De amateurzangers voegen zich bij de zangers van het Groot Omroepkoor om delen uit Il trovatore, La traviata, Macbeth, Nabucco, Aida, Lohengrin, Madama Butterfly, Die Fledermaus en Carmen uit te voeren.

Het Groot Meezingconcert staat open voor iedereen die van zingen houdt; hoeveel ervaring iemand heeft, maakt niet uit. Vanaf 12.30 uur zijn er twee repetities onder leiding van Martin Wright, voormalig chef-dirigent van het Omroepkoor. Om 20.00 uur vindt het concert in de Grote Zaal plaats, waarbij het Radio Filharmonisch Orkest de koorleden begeleidt.

Ter voorbereiding op de meezingdag biedt het Omroepkoor een workshop aan (28 april of 25 mei) in de studio’s van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum.

Zie voor meer informatie en aanmelding de website van het Groot Omroepkoor.

Vorig artikel

Prégardien zingt ballades in Muziekgebouw

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Daniel, Juditha en Marcel

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.