Binnenkort

Verjaardag Andriessen gevierd met festival

Louis Andriessen wordt dit jaar 80 en dat vieren Musis Arnhem, Het Gelders Orkest, orkest de ereprijs en ArtEZ met een festival op zaterdag 23 februari. In Musis Arnhem klinken tal van werken van de Nederlandse componist.

Volgens de organisatie is Louis Andriessen de grootste levende Nederlandse componist. De samenwerkende instellingen prijzen hem als “een boegbeeld van de nieuwe muziek”.

Onder de naam Louis80-festival wordt de componist op 23 februari een avond lang gehuldigd. Het programma begint met een diner met muzikale interludes in de Singelfoyer van Musis Arnhem. Op het menu “Louis’ lievelingsmenu”. Kleine ensembles verzorgen de muziek.

Vanaf 19.00 uur zijn er verschillende optredens in de Parkzaal. Zo laten orkest de ereprijs en studenten van ArtEZ samen Orkest de Volharding herleven, het orkest waar Andriessen als pianist deel van uitmaakte. Ze treden op onder Etienne Siebens en met mezzosopraan Sterre Konijn als soliste. Het Gelders Orkest en orkest de ereprijs spelen vervolgens muziek uit de pop, folk en jazz, waaronder Dances van Andriessen. Siebens dirigeert wederom, sopraan Caroline Cartens soleert.

De festivalavond sluit af met een uitvoering van Hoketus door Ensemble Klang. Naar aanleiding van dit werk richtte Andriessen het gelijknamige ensemble op.

Zie voor meer informatie over het festival de website van Musis Arnhem.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Luca, Thomas en Reneé

Volgend artikel

Aalto-Musiktheater speelt Ring op één avond

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.