BinnenkortBuitenlands nieuws

Scappucci dirigeert Verdi’s Aida in Luik

De Opéra Royal de Wallonie in Luik brengt vanaf 26 februari Giuseppe Verdi’s grootse opera Aida. Chef-dirigent Speranza Scappucci leidt de tien voorstellingen, intendant Stefano Mazzonis di Pralafera ensceneert de nieuwe productie.

Verdi schreef Aida voor de inauguratie van het Suezkanaal in 1869, al moest de première om technische redenen uitgesteld worden tot 1871. Aida combineert grootse scènes zoals de beroemde triomfmars met een in wezen intiem liefdesverhaal.

De Egyptische legeraanvoerder Radamès houdt van de Ethiopische slavin Aida (in werkelijkheid een prinses), maar kan daar niet openlijk voor uitkomen. Ondertussen heeft de Egyptische prinses Amneris haar hart verloren aan Radamès. Als ze ontdekt dat hij niet van haar houdt, maar van haar slavin, krijgt de geschiedenis een tragische wending.

De drie veeleisende hoofdrollen in Aida zijn in Luik dubbel bezet. Elaine Alvarez en Donata D’Annunzio Lombardi zingen afwisselend Aida. Gianluca Terranova en Marcello Giordani zijn omstebeurt Radamès en Nino Surguladze en Marianne Cornetti rouleren in de rol van Amneris. De in 2017 aangetreden chef Speranza Scappucci staat voor de cast en het orkest en koor van de Luikse opera.

Aida is van 26 februari tot en met 14 maart tien keer te zien. Zie voor meer informatie de website van de Opéra Royal de Wallonie.

Vorig artikel

Vural en Sanders soleren bij Opera per Tutti

Volgend artikel

Brownlee deelt ervaringen in nieuwe podcast

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.