Binnenkort

Von Otter terug in Serie Grote Zangers

Mezzosopraan Anne Sofie von Otter is op 27 maart te gast in de Serie Grote Zangers in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Samen met pianist Bengt Forsberg brengt ze repertoire van onder anderen Sibelius en Korngold. Violist Pekka Kuusisto speelt instrumentale intermezzi.

Anne Sofie von Otter. (© Mats Bäcker)

De “grande dame van de liedkunst”, zo noemt het Muziekgebouw Anne Sofie von Otter. De Zweedse zangeres was al vaker te gast in de concertzaal aan het IJ en keert nu terug om haar “buitengewone vertolkingskunst” opnieuw te laten horen.

Von Otter heeft samen met haar vaste begeleider Bengt Forsberg een gevarieerd programma samengesteld. Ze zingt liederen van Vaughan Williams, Haydn, Schubert, Tippett, Korngold, Sibelius en Britten. De Finse violist Pekka Kuusisto is present om de vocale muziek af te wisselen met instrumentale miniaturen van Tor Aulin en kleine vioolstukken van Sibelius.

Het recital begint om 20.15 uur. Om 19.30 uur verzorgen mezzosopraan Leonie van Rheden en pianiste Heleen Vegter een voorprogramma met werken van Richard Strauss.

Zie voor meer informatie over het recital de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

De Munt brengt elf producties in 2019/2020

Volgend artikel

Studio Nibelheim: Christianne Stotijn

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.