Binnenkort

Westbroek zingt Sieglinde in bioscoop

Eva-Maria Westbroek zingt de rol van Sieglinde in een productie van Die Walküre bij de Metropolitan Opera in New York. De voorstelling op 30 maart wordt live uitgezonden in bioscopen in Nederland.

Eva-Maria Westbroek als Sieglinde in Die Walküre. (© Ken Howard / Met Opera)

Robert Lepages veelbesproken enscenering van Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner is terug op het programma van de Metropolitan Opera. De innovatieve en technisch zeer moeilijke productie werd van 2010 tot 2012 in delen in première gebracht en was aan het einde van seizoen 2011/2012 voor het eerst in zijn geheel te zien. Als onderdeel van de herneming wordt één van de vier delen van Wagners cyclus live in bioscopen vertoond, Die Walküre.

De Met heeft een paar van de beste Wagnerzangers van dit moment geëngageerd. Onder hen de Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek, die de partij van Sieglinde voor haar rekening neemt. Ze staat naast onder anderen Stuart Skelton als Siegmund, Christine Goerke als Brünnhilde, Greer Grimsley als Wotan, Jamie Barton als Fricka en Günter Groissböck als Hunding. Philippe Jordan dirigeert en Deborah Voigt presenteert de bioscoopvertoning.

Die Walküre is in Nederland te zien bij vestigingen van Pathé, Theater de Speeldoos in Baarn en Foroxity Filmarena in Limburg.

Hieronder de trailer van de hele Ring-cyclus:

Vorig artikel

De Staatsoper Stuttgart gaat “im Stream”

Volgend artikel

Opera in de media: week 13 van 2019

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.