Binnenkort

Calefax brengt swingende Dido and Aeneas

Het rietkwintet Calefax brengt in samenwerking met trompettist Eric Vloeimans een “gloednieuwe en swingende versie” van Purcells bekende barokopera Dido and Aeaneas, omgedoopt tot Dido & Aeneazz. De productie gaat op 14 april in première in De Doelen.

Still uit de trailer van Dido & Aeneazz.

Dido and Aeneas van Henry Purcell is één van de bekendste opera’s uit het barokrepertoire. Het werk is gebaseerd op de klassieke tragedie van Vergilius en draait om de noodlottige liefde tussen Dido, koningin van Carthago, en Aeneas.

Raaf Hekkema, saxofonist van Calefax, en trompettist Eric Vloeimans hebben samen een bewerking van Purcells opera gemaakt. Hekkema heeft Purcells partituur bewerkt, Vloeimans voegt er nieuwe stukken aan toe. “De luisteraar wordt meegevoerd door het mythische verhaal als in een muzikale achtbaanrit die gaat van barok naar jazz, via calypso en klezmer, en weer terug”, belooft Calefax.

De vijf musici van Calefax en Vloeimans worden vergezeld door bassist Gulli Gudmundsson en drummer Jasper van Hulten uit Vloeimans’ band Gatecrash. Zangers zijn er niet, wel verbeeldt kunstenares Hedy Tjin het verhaal door middel van illustraties.

Dido & Aeneazz gaat op 14 april in première in De Doelen in Rotterdam. Daarvoor zijn er try-outs in Soestduinen (7 april) en Capelle aan den IJssel (11 april). Na de première volgt een uitgebreide tournee door het land, met op 14 juni in Paradiso in Amsterdam de laatste voorstelling.

Zie voor meer informatie de website van Calefax.

Hieronder de trailer van Dido & Aeneazz:

Vorig artikel

Scala voert oorspronkelijke Manon Lescaut uit

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Aylin, Ben en Maria

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.