Binnenkort

Bevan en Drake geven recital in Concertgebouw

Sopraan Sophie Bevan en pianist Julius Drake geven op maandag 6 mei een liedrecital in het Concertgebouw in Amsterdam. Ze beloven een romantisch programma “met een duister randje”.

Sophie Bevan. (© Sussie Ahlburg)

Sophie Bevan is een succesvolle jonge sopraan. In 2013 won ze een International Opera Award in de categorie Young Singer. Sindsdien heeft ze op het opera- en liedtoneel grote stappen gezet. Eerder dit seizoen maakte ze haar roldebuut als Mélisande in Debussy’s Pelléas et Mélisande bij de Semperoper in Dresden en komende zomer is ze te gast bij Garsington Opera voor The Turn of the Screw van Britten.

Bevan vormt een liedduo met Julius Drake, één van de bekendste liedbegeleiders van dit moment. Drake nodigde haar al eens uit voor zijn eigen reeks vriendenconcerten in Londen en nu zijn de twee te bewonderen in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, een vertrouwde plek voor Drake.

Hun recitalprogramma wordt omlijst door repertoire van Robert en Clara Schumann en bevat verder liederen van Fanny en Felix Mendelssohn, Chopin, Liszt en Berlioz. Het Concertgebouw belooft melancholie “met een duister randje”, evenals een ode aan de natuur “met soms een sinister accent”.

Het recital begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Leontyne, Tim en Marcel

Volgend artikel

McVicars Faust is een echte blockbuster

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.