AchtergrondBinnenkortBuitenlandInterviews

Studio Nibelheim: Bastiaan Everink

In het Musiktheater im Revier zingt bariton Bastiaan Everink binnenkort voor het eerst in zijn carrière de rol van Wotan in Das Rheingold. Studio Nibelheim reisde naar Gelsenkirchen voor een gesprek met de zanger, die zich zeer grondig voorbereidt op zijn roldebuut.

Bastiaan Everink op een promobeeld van Das Rheingold bij het Musiktheater im Revier. (© Björn Hickmann)

Bastiaan Everink zong al verschillende rollen in opera’s van Richard Wagner. Hij is zich ervan bewust dat om de figuur van Wotan heel veel meer zit dan alleen noten en tekst. Met veel gedrevenheid maakte hij zich de rol van de oppergod en de achtergronden eigen. Hij ziet nuances en doorgrondt wat Wotan beweegt en waar Wagner in zijn teksten naar verwijst.

Op 11 mei is de première in Gelsenkirchen, waarna er tot 30 juni voorstellingen zijn. Meteen na de zomer – zo vertelt Everink – staat Hercules op het programma. De tekst van het boek Strijdtoneel, over het leven van de bariton als elitesoldaat, vormt de basis voor dit werk, dat Rob Zuidam heeft gecomponeerd en waarin Everink en Annemarie Kremer de vocale rollen zingen. In het gesprek worden de contouren van het stuk onthult.

Zie voor meer informatie over de voorstellingen van Das Rheingold de website van het Musiktheater im Revier.

U kunt de podcast hier online beluisteren en downloaden. U kunt zich via iTunes of Soundcloud abonneren. Daar vindt u ook vorige afleveringen. Voor Android is er de Google Podcasts-app. Als u daarin via de zoekfunctie Studio Nibelheim intypt, komt u vanzelf bij de podcasts. De podcasts zijn ook te vinden op Spotify.

Vorig artikel

Ondernemend: Fantastic Women op ODR 2019

Volgend artikel

Opera in de media: week 19 van 2019

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.