AchtergrondBinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Cité de l’Opera: Francis, Sef en Pablo

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 191.

Jonge ambachtslieden
De Parijse opera heeft niet alleen een jongtalentprogramma voor zangers, er is eveneens aandacht voor de andere ambachten in het operavak. Veertig jongeren worden ingewijd in vakken als pruikenmaker en kostuummaker.

Nieuw van Elīna
De Letse mezzosopraan Elīna Garanča heeft een nieuwe cd gemaakt. Sol y Vida komt op 10 mei uit.

Sterrenduo
Volgend jaar gaan twee beroemde solisten op tournee: sopraan Renée Fleming zal optreden met pianist Evgeny Kissin. Er is alvast gerepeteerd.

Aandacht voor Heras-Cassado
Dirigent Pablo Heras-Cassado bezoekt deze week Montreal en dat was voor radiomaker Frédéric Trudel aanleiding voor een muzikaal portret van twee uur. Bestand zijn tegen het Canadees-Frans van de presentator is wenselijk.

Fruit!
In grote uitgelatenheid zitten honderd juryleden op een tribune in het nieuwe programma All together now. Twee van die juryleden vallen op vanwege hun klassieke achtergrond. Sopraan Francis van Broekhuizen en bariton Sef Thissen waren het in de eerste uitzending niet helemaal eens over een Vlaamse tenor, die behendig langs de hoge noten zong in ‘Va, pensiero’.

Op Twitter deelden sommige kijkers hun wens dat Francis een eigen programma moet krijgen omdat ze zo leuk praat. En dan hebben ze haar nog niet eens horen zingen.

Komt mooi uit dat Francis vanaf 19 mei door heel Nederland te zien is als Flamel in de opera Fantasio van Offenbach.

Hallenberg in Utrecht
Mezzosopraan Ann Hallenberg was de laatste jaren geregeld te gast in het Amsterdamse Concertgebouw. Komende zomer doet ze Utrecht aan tijdens het Festival Oude Muziek.

Nieuw online
Ze zullen het in Antwerpen en Gent wel een ‘nieuw kleedje’ noemen: de website van Opera Ballet Vlaanderen is helemaal vernieuwd.

https://twitter.com/operaballetvl/status/1125429362365480960

Matineegemak
Niet meer rennen voor je laatste trein na een opera in een theater dat niet snapt dat niet iedereen op de gracht op loopafstand woont. We zijn voor!

Geen Bach
Jamie Barton zag af van een helemaal aan Bach gewijd recital en koos voor de revolutie en de identiteitspolitiek. Als dat maar kaartjes verkoopt…

https://twitter.com/jbartonmezzo/status/1125497100349976577

Vorig artikel

Prins regisseert opera over Dordtse synode

Volgend artikel

Seizoen Opera Vlaanderen 2019/2020

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.