AchtergrondBinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Cité de l’Opera: Ema, Kyle en Anna

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 193.

Opera in print
Het Franse Forum Opéra bestaat twintig jaar en op die leeftijd vonden de directeuren Sylvain Fort en Camille De Rijck het tijd voor verdieping. Ze gaan boeken uitgeven in de serie Via Appia. De eerste drie delen verschijnen deze week.

Sterren tellen
Op het Weense kantoor van Lenny’s Studio – het communicatiebedrijf van Catherine Pisaroni – wordt ook Place de l’Opera goed gelezen.

De beste Met-solisten
OperaWire maakte een lijst van de beste optredens van operasterren in het afgelopen seizoen op het podium van de Metropolitan Opera in New York. Wie het in Nederland moest doen met de bioscoopselectie in de Live in HD-serie, heeft veel moois gemist.

Recitalprijs
Afgelopen zaterdag werd Noord-Macedonië achtste op het Eurovisiesongfestival met Tamara Todevska. Meer succes had mezzosopraan Ema Nikolovska in Engeland.

Toreador
Bas-bariton Kyle Ketelsen – in Amsterdam had hij vorig jaar in The Rake’s Progress nog zwaar getatoeëerde armen – test zijn paard, dat hij als Escamillo zal berijden.

Fifteen-love
Als grote ster zingen op een evenement met veel media-aandacht is niet altijd verstandig, weet Madonna sinds zaterdag. In Londen ging het bij tenor Joseph Calleja op Wimbledon een stuk beter.

You can’t be serious.

Succes in Zürich
De Nederlandse Jetske Mijnssen heeft succes in het prestigieuze operahuis van Zürich. Ze ensceneerde er Rameau.

Beeld
Mezzosopraan Sarah Connolly kreeg een schilderij van haar rol in Der Rosenkavalier.

Jubileum
Au fond is Glyndebourne net als elk ander operahuis: ze vieren feestjes en zoeken financiering.

Verdi e.a.
De zomerproductie van Holland Opera speelt zich weer af op Fort Rijnauwen in Utrecht. De voorbereidingen zijn begonnen. Met originele Shakespeare-teksten, met muziek van Verdi en met nieuw werk van Fons Merkies maakt Holland Opera een nieuwe opera.

Ondertussen in Zeist
Het Internationaal Lied Festival gaat door tot en met komend weekend.

Gaat lekker
Opera Zuid kreeg vooral lovende kritieken op de première van Fantasio. Hier in beeld onder anderen Anna Emelyanova. Volgens de recensie van Place de l’Opera waren haar coloraturen loepzuiver en werden ze met ogenschijnlijk gemak gezongen.

No tenors allowed
Bas-bariton Luca Pisaroni komt liever geen tenoren tegen. In Berlijn had hij geluk met René Pape. Die is misschien wel de enige artiest in de geschiedenis die op een foto zijn eigen badeend kan nadoen.

Vorig artikel

Emily Ansenk directeur Holland Festival

Volgend artikel

Overvloedige pracht in Falvetti’s Diluvio

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.