Nieuws

Emily Ansenk directeur Holland Festival

Emily Ansenk wordt volgt vanaf 1 september Annet Lekkerkerker op als algemeen directeur van het Holland Festival. Ze wordt verantwoordelijk voor zowel het artistieke als het zakelijke beleid van het festival.

Annet Lekkerkerker is sinds 2009 zakelijk directeur van het Holland Festival en nam in januari 2018 de nieuwe rol van algemeen directeur/bestuurder aan, waarmee ze ook verantwoordelijk werd voor het artistieke beleid van het Amsterdamse festival. In die nieuwe functie werd ze dit jaar opgevolgd door Emily Ansenk.

Ansenk (1970) is kunsthistorica en directeur van de Kunsthal Rotterdam. “Ze heeft een grote staat van dienst als allround bestuurder in de culturele sector, zowel op zakelijk als programmatisch vlak”, stelt voorzitter van de raad van toezicht Martijn Sanders.

Ansenk ziet ernaar uit bij te dragen aan een festival dat ze heel hoog heeft zitten. “Het is internationaal, toonaangevend in verschillende kunstdisciplines, toont lef en brengt met geweldige energie de wereld van morgen naar Amsterdam.”

Vorig artikel

Ring des Feuers: ode aan schilder Evert Thielen

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Ema, Kyle en Anna

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.