BinnenkortFeatured

Actie: Vrijkaarten voor concert Westbroek

Sopraan Eva-Maria Westbroek is in juni te gast bij Amsterdam Sinfonietta. Ze zingt de veertiende symfonie van Sjostakovitsj. Place de l’Opera organiseert een actie rond het concert in het Amsterdamse Concertgebouw op 12 juni. Doe mee en maak kans op vrijkaarten!

Eva-Maria Westbroek.

Amsterdam Sinfonietta heeft een concertprogramma samengesteld rond de thema’s dood en herinnering. Het concert start met Pärts Cantus in memoriam Benjamin Britten en Brittens Variations on a Theme of Frank Bridge, een hommage aan zijn docent. Na de pauze klinkt de veertiende symfonie van Sjostakovitsj.

Sjostakovitsj’ werk is een “hartstochtelijk protest tegen de dood, en een herinnering aan de levenden dat ze eerlijk, gewetensvol en nobel moeten leven”, aldus de componist zelf. Het werk is in feite een liederencyclus op teksten over de dood. Westbroek neemt samen met bas Mikhail Petrenko de zangsolo’s voor haar rekening.

Orkest en zangers voeren het programma in drie steden uit. Place de l’Opera organiseert een actie rond de uitvoering in het Koninklijk Concertgebouw op 12 juni. Stuur om mee te doen voor woensdag 5 juni 12.00 uur een e-mail naar redactie@operamagazine.nl met daarin uw naam en de vermelding ‘Actie Westbroek’.

Onder de inzenders worden 3 x 2 vrijkaarten verloot. De winnaars krijgen woensdagmiddag 5 juni bericht.

Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Van macro naar micro: aus LICHT

Volgend artikel

DNO brengt nieuwe Pelléas et Mélisande

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.