Binnenkort

DNO brengt nieuwe Pelléas et Mélisande

De Nationale Opera presenteert in het kader van het Holland Festival een nieuwe productie van Pelléas et Mélisande, de enige voltooide opera van Claude Debussy. Stéphane Denève dirigeert het Koninklijk Concertgebouworkest, Olivier Py voert de regie.

Productiebeeld van Pelléas et Mélisande, te zien bij De Nationale Opera in het kader van het Holland Festival. (© Petrovsky & Ramone)

Pelléas et Mélisande is een “mysterieus familiedrama”, gebaseerd op een symbolistisch toneelstuk van Maurice Maeterlinck. Het verhaal draait om de driehoeksverhouding tussen de twee halfbroers Golaud en Pelléas en het meisje Mélisande, dat Golaud op een dag bij een bron aantreft en meeneemt om te huwen.

Het Concertgebouworkest is voor deze nieuwe productie te gast in de bak van Nationale Opera & Ballet. Stéphane Denève, die eerder bij De Nationale Opera (DNO) L’amour des trois oranges en Dialogues des Carmélites leidde, dirigeert. Olivier Py maakt de enscenering. Hij regisseerde eerder Roméo et Juliette bij DNO.

De rol van Pelléas wordt vertolkt door tenor Paul Appleby, die recent nog bij DNO te zien was als Joe in Girls of the Golden West. Sopraan Elena Tsallagova zingt Mélisande en Brian Mulligan is Golaud. Peter Rose vertolkt koning Arkel. De Nederlandse bariton Michael Wilmering zingt de kleinere rol van Le médicin.

Pelléas et Mélisande gaat op 5 juni in première en is tot en met 27 juni te zien. Zie voor meer informatie de website van De Nationale Opera.

Hieronder de trailer van de productie:

Vorig artikel

Actie: Vrijkaarten voor concert Westbroek

Volgend artikel

aus LICHT: droomfabriek voor Stockhausen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.